Marquardt Schaltsysteme SCS

Marquardt Schaltsysteme S.C.S. România face parte din grupul internaţional Marquardt. Fabrica din Sibiu a fost înfiinţată în anul 2005.

După finalizarea ultimei extinderi a fabricii, care a avut loc în anul 2013, în Marquardt lucrează peste 2.400 de angajaţi, atât în producţie, ci şi în alte domenii suport. Pentru Marquardt, locaţia din Sibiu reprezintă şi un centru de cercetare şi dezvoltare. Cea mai mare parte din produsele fabricate la Sibiu, precum şi serviciile oferite, sunt utilizate în industria auto din întreaga lume.

Compania Marquardt susține învățământul profesional în sistem dual încă de la începuturile acestuia în Sibiu, din anul 2014. Marquardt Sibiu a investit până în prezent peste 180.000 euro în construirea și dotarea atelierului cu aparatură și echipamente moderne speciale, dedicate pregătirii elevilor în meseriile viitorului. Atelierul este echipat cu standuri pentru electronică, pneumatică, aparate de măsură, bancuri individuale pentru mecanică, strunguri, mașini de frezat, mașină de rectificat.

Specializări:

  • Electromecanic
  • Operator CNC
  • Sculer matrițer

În anul I  si în anul al II-lea elevii își vor desfășura activitatea într-un atelier dedicat sistemului dual de învățământ, unde vor realiza diverse proiecte practice sub atenta îndrumare a trainerilor.

Începând din anul al III-lea, elevii își vor desfășura activitatea de practica în diferite departamente ale companiei, în concordanță cu specializarea acestora.

La sfârșitul celui de-al III-lea an,după absolvire elevii cei mai buni se pot angaja in companie.

OFERTA EDUCAȚIONALĂ PENTRU ANUL ȘCOLAR 2022-2023 ÎN SISTEM DUAL