Continental Automotive Systems

Continental Sibiu susține învățământul profesional dual. Înscrie-te în clasa a IX-a Continental și învață o meserie alături de noi!

Alătură-te și tu celor peste 100 de elevi ai claselor Continental în sistem de învățământ școlar dual!

90 de locuri disponibile în Clasele Continental pentru anul școlar 2022-2023

Liceul Tehnologic „Independența” din Sibiu
30 locuri – Electronist Aparate și Echipamente
30 locuri – Electromecanic Utilaje și Instalaţii Industriale

NOU! Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu
30 locuri – Electronist Aparate și Echipamente

 

Liceul Tehnologic Independenta Sibiu

 

Colegiul Tehnic Energetic Sibiu

 

Perioada de înscriere

 

Beneficiile sistemului de învățământ profesional dual

 

 

Continental, cel mai mare angajator din Sibiu, este o companie germană de tradiţie care dezvoltă tehnologie pentru industria automotive, aici fiind fabricate anual peste 33 de milioane de produse pentru industria auto. Printre produsele dezvoltate, testate și fabricate se numără sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de acceleraţie care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol. Continental Sibiu are aproximativ 4.000 de angajaţi, impreună, ei combină cunoștinţele în dezvoltare cu experienţa în procesele de producţie.

La  Sibiu, Continental este implicată în dezvoltarea sistemului de învățământ profesional dual din 2018. În vara anului 2021, Continental Sibiu a angajat primii absolvenți ai Școlii Profesionale în sistem dual. 29 de absolvenți au intrat în companie pe poziții de operatori și tehnicieni, fiind prima generație de absolvenți care și-a început cariera în cadrul sediului din Sibiu. Cei 29 de absolvenți aplică acum noțiunile studiate în timpul liceului în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto.