CARAVANA MESERIILOR PENTRU ȘCOALA DUALĂ

6 martie 2019

Asociația Româno-Germană pentru Învățământ Profesional Dual Sibiu va organiza o Caravană a Meseriilor în întreg Județul Sibiu, în cadrul căreia vor avea loc întâlniri cu tinerii care vor absolvi anul acesta școala gimnazială și care trebuie să opteze pentru forma de învățământ pe care o vor urma. Aceste întruniri interactive, organizate în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu, au scopul de a arăta elevilor avantajele învățământului dual.

Reprezentanții Asociației vor prezenta în cadrul acestor Caravane informații generale despre învățământul profesional în sistem dual, despre locurile disponibile la Colegiul Tehnic Independența în anul școlar 2019-2020 și despre meseriile în care pot obține calificarea: operatori mașini cu comandă numerică, electromecanic pentru instalații industriale, sculer-matrițer și electronist pentru echipamente și aparatură industrială.

Caravana va merge în toate zonele județului, întrunirile fiind organizate în orașe și localități în care vor veni elevii de la mai multe școli din comune învecinate. Fiecare dintre aceste întruniri va fi susținută și organizată de firmele membre ale Asociației prin rotație. Programul Caravanei pentru prima parte a anului 2019 este acesta:

05 martie – AVRIG – MARQUARDT

19 martie – TĂLMACIU – ODU

19 martie – CISNĂDIE – KUKA

26 martie – OCNA SIBIULUI – WITTENSTEIN

02 aprilie – SĂLIȘTE – CONTINENTAL

03 aprilie – SIBIU – ODU

09 aprilie – NOCRICH – HARTING

16 aprilie – ȘEICA MARE – BRANDL